perjantai 23. tammikuuta 2009

Last Call....

Koulu on nyt loppunut tai loppui tuossa tiistaina. Ja ensimmäiset opintopisteetkin ollaan saatu kasaan! Taloustieteen kurssi meni heittämällä läpi(siis ainakin melkein), vaikka kärsittiinkin koko syksyn ärsyttävistä viikkokokeista. Tapa pitää kerran viikossa koe lukemasta kappaleesta on ihan kiva - jää jotain jopa päähänkin – mutta kun opettaja kysy joka kerta niin hiton yksityiskohtaisia ja kieroja kysymyksiä, et ei oikeesti auttanut vaikka tekstin oli lukenut kolme kertaa läpi ja osasi sen etu– sekä takaperin. Läpi on kuitenkin. Nyt ois vielä jäljellä se 12 sivun lattariessee...Mammuhan on ollu jo ahkera ja kirjottanu sitä muutaman päivän, mut kyl miekin tästä joskus ryhdistäydyn. Ainakin paria päivää ennen palautusta, joka on vasta helmikuun puolessa välissä. Tuntuu vaan ylisuurelta projektilta, kun koko miun osaama sanavarasto mahtuu puoleen sivuun tai hyvällä tuurilla saisin venytettyä sivuun. Enkä edes osaa kieltä niin hyvin, että osaisin kiertää asioita ja toistaa itseäni seuraavat kymmenen sivua. Noh, kirjoitan sen verran kuin osaa ja toivon et opettaja päästää miut läpi vaikka säälistä. Melkein joka tunnilla oon kuitenkin istunut kiltisti kuuntelemassa, mitä en siis ole tehnyt varmaan koko yliopistoaikana ellei luennolla ole ollut läsnäolopakkoa.

Lähtökin lähestyy huimaa vauhtia. Viikon päästä tähän aikaan pakkaillaan viimeisiä tavaroita ja jännätään jo lähtöä. Rupesin tuossa viime viikolla ahistumaan siitä, että kielitaito on ihan samalla tasolla kuin viisi kuukautta sitten tänne tullessa tai siis siltä se ihan tuntuu. Nappasin kuitenkin espanjankirjan hyllystä ja oli se ihan kiva huomata, että viimeiset kappaleetkin pystyy ihan helposti lukemaan ja ymmärtämään. Jotenkin yllättävän hyvin kielitaitokin on parantunut verrattuna siihen kuinka vähän espanjaa oikeastaan oon koko aikana käyttänyt. Suomessa pitää kyllä tunkea kaikille espanjankursseille, jotta ei ihan totaalisesti unohtuisi kieli.

Mitäs muuta... Täällä tuli lunta tuossa pari viikkoa sitten, vai oliko se kolme? ei voi muistaa. Lentokenttä oli suljettu ja hirvee härdelli. Ja lunta oli ehkä se muutama sentti, mut oli kyl outoa avata aamulla verhot ja huomata valkoinen maa sekä leijailevat lumihiutaleet. Yhtä nopeasti se melkein suli kuin satoikin eli se siitä winter wonderlandista.

Käytiin myös Toledossa viime viikolla. Nätti, pikkuinen kaupunki tuossa Madridin eteläpuolella. Siellä käytiin talsimassa kolmen muun suomalaisen kanssa. Hirmuisesti pikkukujia ja sokkeloinen kuin mikä! Yhteen ja samaan risteykseen päädyttiin varmaan neljä kertaa, vaikka karttakin(vieläpä kaksi lonely planetia!) oli mukana.

Ei kommentteja: