sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Kaikenlaista

Koettiin järkytys eilen. Oltiin keskustassa pyörimässä, käytiin ruokakaupassa ja oltiin suuntaamassa metrolle ja kotiin, kun vastaan käveli mein espanjanopettaja! Mammu sano jo pitkästä matkasta, et toi on niin Miguel ja mie vaan hymähtelin et eihän se nyt voi se olla. Oli se. Oltiin shokissa varmaan seuraavat kaks tuntia. What are the odds?

Sit mein tää FON langaton nettiyhteys-tsydeemi on nostanu hintoja. Ja poistanu meiltä jokapäiväisen ilmaisen 15 minuutin nettiajan. Ennen joka päivä sai käyttää nettiä 15 min ilmaiseksi(24h välein), missä ajassa ehti nopeesti aina kattoa molempien mailit, facebookit ja uutisotsikot. Ei enää. Nyt saa 15min kerran kymmenessä päivässä! Miulla oli kova tarkoitus alkaa boikotomaan kokonaan FONia, mut sit olin liian laiska kävelemään tuohon kulmassa olevaan nettipaikkaan, ja boikotti jäi siihen. Vähän samalla tavalla, kun mentiin sillon joskus viidennellä luokalla Mäkin vastaiseen mielenosoitukseen, ja sit ku siellä ei ollutkaan sitä, niin mentiin Mäkkiin syömään. Mut henkisesti boikotoin edelleen! Mie niin ootan Suomea ja toimivaa, nopeeta nettiä.

Suomesta puheenollen, ostettiin lentoliput ja tullaan lopullisesti pois täältä tammikuun 30 päivä. Tenttejä meillä olis helmikuun kaksi ekaa viikkoa, mutta pitää yrittää keskustella opettajien kanssa, että saataisiin tehdä tentit etukäteen.(Ei tarvii ku kaks tenttiä tehdä, kun taloustieteistä ei sellaista ole, ja toinen lattarikurssi jätettiin kesken, kun siitä ei ymmärtänyt mitään, vaikka kuinka yritti). Ei oo yksinkertaisesti varaa oleskella täällä enää helmikuussa, joten toivottavasti ne ymmärtää. Sit toinen asia, mikä pitää hoitaa ennen lähtöä, on mein takuuvuokran takaisin saaminen. Mie haluan ne rahat puhtaana käteen ennen täältä lähtöä, koska en luota Aluniin yhtään ja Suomesta saakka on aika hankala ruveta niitä rahoja perimään. Mielenkiinnolla odotan sitä.

Täällä on taas tää viikko ollu ihanan aurinkoinen ja suht lämmin. Vaikka mie tykkään Suomen syksystä ihan hirmuisesti(ok, ehkä siitä et saa hyvällä omatunnolla olla sisätiloissa, polttaa kynttilöitä ja juoda ihan hirveesti teetä), niin on tää valoisuuskin aikasta kivaa. Ihana hipsiä aamuisin lähikauppaan tai -leipomoon ostamaan tuoretta patonkia, kun aurinko lämmittää niskaa. Ihan eri tavalla on myös energiaa. Me gusta mucho. Kuulemma koko viime talvi oli ollut näin lämmintä eli enpä panisi pahakseni, jos tääkin talvi toistaisi viime vuotista kuviota. Tosin, kämppä on silti aina semi-vilpoisa.

Keskiviikkona suunnataan nokkamme kohti Barcelonaa ja mennään sinne pyörimään muutamaksi päiväksi. Takaisin lauantaina ja eiköhän sen jälkeen sit päivitellä blogia uusin matkakuvin.

Ei kommentteja: