sunnuntai 26. lokakuuta 2008

Ranata

Käytiin viikonloppuna Granadassa. Odotukset oli aika kovat kun kaikissa matkaoppaissa sitä kehuttiin ja kun vielä monet ihmiset oli hehkuttanu että:”maailman kaunein kaupunki” jnejne, ni sinne oli sitten päästävä.

Hostelli varattiin netistä ennakkoon. Päädyttiin lopulta Posada de Colon hostelliin, mikä sijaitsi aika hyvillä hollilla Puerta Realin nurkilla. Hostelli osottautu kyllä hyväks. Makee kaksio huoneena, mistä parvekkeet (tai siis semmoset ovet vaa) sisäpihalle; mukava palvelu (mitä nyt yks respajätkistä koitti kauheesti ahistella miuta lähtemään niitten kanssa tinttaamaan joka ilta) jne. Siinä hostellilla oli semmonen sisäpiha missä kaikki joi kaljojaan yötä päivää. Mut ei ollu liikaa melua eikä mitään. Pe-la yönä soi ovisummerit vähän turhan tiuhaan, ku jengillä ei vissii ollu avaimia oikein mukana, mut muuten oli oikein mukavata.

Ja liikuttiin busseilla sinne ja takas. Noin 15e suunta per lurkki , eli ei kauheen paha hinta. Ja hyvin bussit kuljetti.

Torstaina sitten vaa käytii kävelee kaupungilla ympäriinsä, eikä tehty oikein mitään sen ihmeellisempää. Tosin syömässä käytiin. Jossai pihvipaikassa: NAM! Syötiin jotain pihviä minkä päällä oli ”jotain”. Myöhemmin selvis et se oli ankan maksaa. Oli hyvä ettei heti tiedetty, ois voinu jäädä tuolta kauniimmalta osapuolelta ilmeisesti syömättä muute =).

Perjantaina käytiin Alhambrassa. Se on semmonen muslimien rakentama linnotus siellä kukkuloilla, mikä on väli ollu pummien majapaikka ja sit taas korjattu turistien temmellyskentäks, tai jotain sellasta. Olihan tuo ihan siisti mesta. Ei siitä oikeestaa sen enempää sanottavaa. Komiat oli maisemat.

Ja perjantaina syötiin pahaa ruokaa. Miulla paha pitsa ja Johannalla paha menu del dia. Ei vieläkään tuo perusespanjalainen sörsseli vakuuttanu.
Lauantaina sit käytiin Granadan vanhassa kaupungissa. Se oli siisti mesta. Oiskohan ollu nimeltään Albaycín. Se ei ollu mikään linnotus, vaan ihmisten asuttama alue. Sen takia se varmaan iskiki enempi kun tuo Alhambra. Siellä oli kiva kävellä pikkukatuja ja ettiskellä ravintoloita. JeeJee! Tykkäsin.

Mutta, kuinka ollakaan lauantaina isossa osassa oli taas hyvä ruoka. Eikä ollu ees kauheen kallista. Syötiin semmosessa pikkuravintolassa kanaa. Johanna sai kauheen ”tornin” kanaa ja rehuja ja mie kananrinnan mikä oli päällystetty paprikalla ja juustolla. Oli mainiota. Sitten mentiinki unille. Niin...

Nyt ollaan takas kotona Madridissa. Jos jaksas taas pari viikkoa käydä koulua. Nyt alko terveellisen ruoan syönti jnejne. Täällä on muute kauheen kylmä. Ens viikoks luvannu yöks 2 astetta!!! Eikä tuota sähköpatteria nyt päällä kehtaa pitää enneku on ihan pakko.

Granada plussat:
+Albaycín
+Ruoka (Kepappiki oli muute mainiota lauantaina!)
+Hostelli

Granada miinukset:
-Hostellin ovipuhelin yhtenä yönä (siis joka huoneeseen oma.... kyl tiiätte) -vanhan kaupungin lisäks ei mikään maailman siistein kaupunki muuten
-IHAN LIIKAA TURISTEJA! jengi ei meinannu suostuu puhuu espanjaa miun kanssa. Onneks hostellin italialainen jäbä ei sit lopuks suostunu miulle muuta puhumaakaa ku jaksoin tarpeeks kauan sille espanjaa yrittää.

KOKONAISPISTEET: 83

Ei kommentteja: