tiistai 9. syyskuuta 2008

"Thank you for tellin´ us that"

Nyt on tasan viikko oltu Madridissa ja täytyy sanoa, että jollain tapaa v*******taa kaikki ihme Lonely Planetit sun muut matka/vaihtoraportit täältä. Molemmissa on kyllä niin sokerikuorrutetta päällä, että ei mittää järkiä. Ei niin, että oisin kokenu jotain kauheita pettymyksiä tai mitään, mutta oikeesti: Madrid on vain (suuri) kaupunki! Tottakai kaikista täällä olleiden kirjotuksista on ollu hyötyä käytännön asioissa(esim. et yleensä tiedetään mikä se metro abono on sun muuta), mutta monesti on tullu jo semmonen olo, että missä ne ihmiset on oikein ollu.

Sokerikuorrutetta on miusta kyllä kaikessa mañana-jutuissa mitä täältä on kuullu plus muka siinä et palveluammateissa olevat ihmiset ei hymyile ymymymym...  Kyllä Espanjassa palvelu pelaa ihan samalla tavalla kun Suomessa.  Kuviteltu tilanne:"n:n vuoden yliopisto-opiskelija menee puolieksyksissä kyselemään KELAn tädiltä maanantaiaamuna jotain hallintorakennukselle... niin, ei sieltäkään mitään riemunkiljahduksia vastaukseksi saa.  Että kyllä mie annan noille alakerran respantädeille oikeuden näyttää masentunutta naamaa kun joutuvat yötä päivää tuolla alhaalla kökkimään.  Ja ollaan kyllä aina saatu hyvää palvelua ja vastauksia kun on vaan uskallettu kysyä ja ihan normaalin ilosesti ne vastaukset tulee.

En edes jaksa mainita kaikkia niitä kliseitä (wikipedian mukaan oikein suomeksi kirjotettu=), joita kaikissa raporteissa mainitaan kuten:”Madrid sijaitsee keskellä Espanjaa”... Oikeesti, tuollasista tulee just sellanen olo jo että HÄH?! Kuten mein paikallinen Erasmus-info-äijä sano ”Do you know that you are in Spain?”

Voihan se tietysti olla, että tässä viikossa ei ole "oikeeseen" Madridiin ehtiny tutustua.

Ei kommentteja: