tiistai 30. syyskuuta 2008

Kulttuurimatkailua

Viime sunnuntai oli kyllä rankin päivä vähään aikaan. Päätettiin pitää oikein kulttuuripäivä, joten käytiin edellisenä iltana ajoissa nukkumaan ja suunnattiin sunnuntaina aamu ysin jälkee museoihin (siis taidemuseoitahan nuo kait on).

Ekana käytiin Reina Sofiassa, mistä löytyy Guernica ymymymym. En ymmärrä mistä oon saanu päähäni et Guernica ois ollu semmon rusehtavan sävynen. Oon kyllä aika varma et jossain hissan kirjassa on semmonen kuva ollu. No Reina Sofiasta jäi käteen paljon Picassoa muutenki sekä Dalia +mikä se toinen Dalin henkinen jäbä on?! Argh, kauhee nimimuisti... noh, kuiteski.

Reina Sofiasta tykkäsin ehkä enemmän ku seuraavana vuorossa ollesta Pradosta. Pradossa on se huono puoli, että siellä on aivan tajuttomasti maalauksia ja melkein kaikki edustaa semmosta perinteistä keskiaikasta tyyliä. Aika nopeesti rupee kaikki näyttää samalta. Okei, eihän Pradossakaan kaikki nyt just sitä ollu. Itte tutustuin jopa ittelle uuteen nimeen, eli El Boscoon. Makeita tauluja on kyllä tehny. Ostettiin Johannan kanssa vielä tuosta sen yhestä maalauksesta tehty palapeli kotiin, et on jotain tekemistä kun rahat on loppu ja netti ei toimi.

Sunnuntain parasta antia oli kyllä kuitenki miun eka jalispelissä käynti täällä! Atletico – Sevilla. Luvassahan piti olla oikein tiukka ottelu ennakkoon sarjataulukkoa ajatellen, mut eipä tuo pelillisesti oikein häikässy. 0-1 tuli takkiin, eikä Atleticolla ollu kyllä yhtään mitään sanottavaa. Mut kokemuksena oli kyllä hieno reissu ja pitää kyllä ruveta käymään useemminkin tuolla peleissä. Vielä kun sen Kunin 10-paidan sais ostettua.

Duuniakin on kuitenki painettava. Tänään loppuu siis kielikurssi, mikä on ollu kyllä ihan hyödyllinen. Tullu hyvin kerrattua kielioppia ja kai sitä jotain uutta sanastoakin on tarttunu. Sanastohan on tuo miun espanjankielen ongelma. Kieliopit kyllä menee. Ja kyllähän tuo kurssilla oleminen on ainaki luonu uskoa siihen, et pitää vaa posmottaa. Eli suosittelen kyllä tuolla käydä, jos tänne tulee... Nii saa sieltä kavereitaki.

Nyt pitäis käydä lukujärjestyksen teon kimppuun. Jotku muut suomalaiset on kuulemma tehny niin, että ottaneet vaan alkuviikolle koulua niin, että maanantaina ja tiistana vaan koulua, mutta molempina aamu kasista melkei ilta kymppiin... Siis vaikka mieki oon vähän tuota taktiikkaa aatellu käyttää, että sais pitkät viikonloput vaikka matkustamista varten, ni on tuo yli 12h päivä kyllä vähän liikaa. Eiköhän sitä nyt vähän vähemmälläki selviä. Ja kun en oo vieläkään ny ihan varma mitä kursseja erasmuslaiset saa ottaa. Kai sen sitte näkee ku niille itteään tarjoo.

Noni. Nyt ruoan laittoon.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Mammu, pystyisitkö mistään tarkastamaan, että onko siellä sillon mitään pelejä ku tullaan marraskuussa? Ois kiva mennä kattomaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei taia olla. Sillon just keskiviikkona 5. päivä ois Real Madridin mestareiden liiga peli ja sitte sunnuntaina ku lähette ni liiga pelejä.... Eli just väärinä päivinä.

-Mammu